понедељак, 13 May 2024
  • Izabrani lekar
    Izabrani lekar

    Изабарани лекар је лекар опште медицине,  педијатар, гинеколог, стоматолог кога Ви добровољно бирате и који се брине о Вашем здрављу.

     

  • Fizička aktivnost
    Fizička aktivnost

    ИНВЕСТИРАЈТЕ У СВОЈУ БУДУЋНОСТ, БУДИТЕ ФИЗИЧКИ АКТИВНИ!

     

  • Zdrava ishrana
    Zdrava ishrana

    ЗДРАВА ИСХРАНА ЈЕ ПУТ ДО ДУГОВЕЧНОСТИ!

     

  • Preventivni pregled
    Preventivni pregled

    ПРЕВЕНТИВНИМ ПРЕГЛЕДОМ ШТИТИМО НАШЕ ЗДРАВЉЕ И ОПХОДИМО СЕ ОДГОВОРНО ПРЕМА НАШЕМ ОРГАНИЗМУ

     

  • Sreća je zdravlje
    Sreća je zdravlje

    БУДИТЕ ЗДРАВИ СРЕЋНИ И НАСМЕЈАНИ. ЗДРАВЉЕ ЈЕ НАЈВЕЋЕ БОГАТСТВО.

     

  • Dom zdravlja Bor
    Dom zdravlja Bor

    ДОБРО ДОШЛИ У ДОМ ЗДРАВЉА БОР

SVETSKA NEDELJA DOJENJA

01. – 07. 2023.

Dojenje

01.08.2023.

Kroz radionicu je prikazana Tehnika dojenja i izmlazavanja i prezentovana trudnicama i njihovim partnerima. Prikazana je novina u načinu dojenja ragbi položaj dojenja koji olakšava mladim majkama da savladaju tehniku dojenja pogodne i za bebu i za mamu.

Uticaj izmazavanja mleka ne umanjuje dotok mleka a osnovni cilj bio je istaći da dojenje ide na zahtev bebe.

0108

02.08.2023.

Cilj predavanja jeste sagledati ogroman značaj dojenja za bebu i mamu . Majčino mleko sadrži antitela koje nijedno veštačko mleko nema i predstavlja najbolji imunitet za bebu. Mame koje doje ređe se razboljevaju od karcinoma dojki i drugih bolesti. Tokom radionice majke su aktivno učestvovale postavljajući pitanja na koje smo se trudili dati što adekvatniji odgovor.

0208

03.08.2023.

Svetsku nedelju dojenja pod ovogodišnjim sloganom „Omogućimo dojenje-napravimo razliku za zaposlene roditelje“ obeležili smo u Boru glavnom manifestacijom u Eko parku (ispred Studentskog doma).

Manifestaciji su prisustvovali svi praktičari Projekta a glavno predavanje putem video bima održala je Kristina Nedeljković- načelnica polivalentne patronaže DZ Novi Sad i član radnog tela Ministarstva Zdravlja . Ona je govorila o značaju dojenja kako za bebu tako i za mamu sa ciljem osnaživanja oba roditelja. Majčino mleko nema zamenu – glavna je poruka koju smo poslali roditeljima sa ove manifestacije.

Veliki broj roditelja priključio se manifestaciji i sa ogromnim interesovanjem pratio predavanje, što nam je pokazalo da je interesovanje za ovu vrstu Projekta veliko .

Prilog možete pogledati na